2010

December

5. december, Julemærkemarch i Værløse.

10. og 21. december, Billeder af sne og is i haven. D. 21. var der også pandekager med ungerne.

23. og 27. december, mere sne.

29. december, sådan kan et dørslag også bruges.

November

27. november, Forsøgte at tage et julebillede af ungerne. Det gik ikke super godt. Jeg prøver nok igen senere. Der er kommet en del sne her, så det måtte vi jo også lige have et billede af.

26. november, En tur i Tivoli med mormor.

19. november, Kamilla har fundet ud af, at hun kan kravle op på skamlen, men ikke rigtigt hvordan hun kommer ned igen.

1. november, Kamilla på usikre ben.

Oktober

22. oktober, Vi tog til Tøjhusmuseet igen, da vi kunne komme ind på samme billet. Det viste sig, at de varmede op på Ridebanen ved Christiansborg, hvilket jo var lidt sjovt, for det er sørme ikke hver dag i dagens Danmark, at man støder på en ridder J

19. oktober, Riddermarked på Tøjhusmuseet. Det holdt hvad det lovede, erfaringen siger og vejret var også med os. En hurtig tur ned gennem boderne, hvor Krydderidamen var. Selvfølgelig ville Kasper gerne have div. sværd, skjolde, hjelme osv. I år blev der varmet op af et par gæve vandringsmænd inden herolden kom på først som R. Ynke, arkæolog, dernæst som herold til "Slaget ved Visby, 1361". R. Ynke nåede at grave et kranie med brynje op og kommentere kraniets skæve tænder. Der blev sørget for kongelig underholdning i form af "børnearbejdere" med ild og musik (scherbelhaufen). Der var fremvisning af "de absolut nyeste våben", som vi vist ikke havde forventet gav sådan et drøn, som de gjorde. Godt man er lidt vågen og lægger mærke til, at det arbejdende folk derinde holdt sig for ørerne. OG SÅ KOM RIDDERNE. Vi var endt i den svenske bondehærs ende, hvor det var borgmesterens søn der stod i spidsen for forsvaret. De var igennem at slå hoveder af bønder/riddere, slå hul på hovedet, hugge fingrer af, vælte træstykker med lanse og rydde op efter sig på slagmarken (samle afhuggede hænder op). Men da de nåede til lanseridtet kunne man se på hestene, at de tændte helt. De elsker det øjensynligt lige så meget som os der kigger på det og de mænd der udfører det show.

11. oktober, et forsøg på at lave et billede af ungerne, men helt stille nåede de aldrig rigtigt at sidde.

3. oktober, Kamilla med gåvogn. Det er ikke altid lige sikkert med den måde hun kravler op på den og sidder.

September

19. september, Kaspers fødselsdag. Kamillas første bid lagkage.

11. september, Kamilla fik en gave og da den var pakket ud blev kassen interessant. For Ramses var kravlet ind i den.

5. september, en figenmad konsumeres.

4. september, kasser at sidde i er et hit, men ting der kan kravles op på er heller ikke helt dårligt.

2. september, kattene følte sig ikke helt trygge og gåvognen er vist aldrig blevet brugt på den måde før.

August

10. august, Kasper har første skoledag og klarede det i stiv arm. Jeg behøver vist ikke at skrive, at forældrene var stolte.

8. august, Far har gang i vaffelhjernet og det faldt i god jord hos hele familien.

Juli

30. juli, Kamilla har gang i skål og ske og hjælpes på vej af storebror. Og så prøver hun sørme også at komme op på alle 4.

27. juli, resten af træet blev væltet af mormoster Grethes mand, Ole. Det er vi dybt taknemmelige for, for det har da stået og grinet lidt af os der i hjørnet. Sjovt nok skyder den rundt omkring i græsplænen nu, men det kan forhåbentlig holdes nede ved at luge og slå græs.

21. juli, Kamilla, Kasper og mor tog til Fredensborg slot. Kasper nåede at blive lidt utålmodig, men det gik fint og vejret var jo til en tur i haven. Selv om det ikke var vores egen. Kamilla "kravlede" på gulvet om eftermiddagen.

9. juli, Kamilla og Kasper med mor på stranden.

8. juli, i går så vi Kamilla lidt mere kontrolleret på alle 4 for første gang, så det må jo foreviges.

4. juli, vi købte et vandgevær. Der kan være 3 liter i og Kasper har problemer med at styre det, når det er fyldt, men han synes det er sejt.

1. juli, lidt flere billeder af rosen.

Juni

23. juni, Kamilla sidder nok så mageligt og rasper gulerod.

15. juni, Kim vågnede og sagde, skal vi ikke fælde et træ i dag? Og så gik han igang. Det var nu egentlig et ret flot træ. Det eneste "førbillede" vi lige har kunnet finde er fra d. 19. marts 2008. Kim var ret højt oppe på et tidspunkt og med en motorsav, som han selv sagde, da han kom ned: arbejdstilsynet havde vist ikke godkendt det. Hvortil jeg svarede, nej og det gjorde din kone heller ikke. Jeg overvejede at gå en tur med Kamilla på det tidspunkt, men blev.

   

9. juni, Kamilla kravler ikke endnu, men hun arbejder på det. Hun kan kun dreje om sin akse.

4. juni, En af de rigtigt lækre solskinsdage ind til videre. Kasper blev hentet med barnevogn, så vi hilste på heste, lånte en trampolin (Kamilla syntes det var sjovt at se Kasper hoppe) og tog billeder af vores "nye" have og Kasper lille have, som han selv har lavet i børnehaven. Det er en tradition, at de store børn i børnehaven laver en lille have og tager den med hjem for at plante den ud.

Maj

21. maj, Vi tog til Københavns Middelaldermarked. Solen skinnede, der var riddere, heste, falkonere, boder og meget andet. Ridderturneringen var god og området stort. Kasper var selvfølgelig i fuld udrustning og fik også en enkelt kommentar eller to for det på vejen. Skal der brokkes lidt, så er aktiviteterne for dyre. Man køber aktivitetsmønter (1 mønt for 5 kr) og det kostede 1 mønt at skyde med katapult, 2 at slås mod et monster. Måske de kunne have sat prisen til 1 mønt for 2 kr. i stedet. Kamilla var en meget tålmodig sjæl og fandt sig stort set i hvad der skete eller pillede ved sin hat, sut, kop, ske eller hvad hun nu kunne få fat i. Kasper ville ikke hjem efter 4 timer, men faldt dog ret hurtigt i søvn på hjemvejen. I ridderturneringen heppede Kasper på prins Daniel (manden i rødt), Ridder Nero var skurken.

14. maj, hygge derhjemme om aftenen.

10. maj, Vores lille snotunge (det løber ud af hende) sidder og leger. Storebror synes vist fjernsynet er mere interessant, men Kamilla får da trods alt et lille kys.

9. maj, Om eftermiddagen siddende hos far, han og hans kasket er jo ret interessante og når man ikke har sin sut, så kan man da bruge tomlen.

6. maj, Det første stk. rugbrød. Der var en smule skepsis at spore, men det er jo også en helt anderledes konsistens.

April

24. april-1. maj, Kamilla, Kasper og Tina var med mormor i sommerhus i Marielyst på Falster. Onkel Brian var der det første døgn og kom tilbage et døgns tid St. Bededag. Det var et ekstra hit hos Kasper. Sommerhuset er tilknyttet et hotel, som havde et mini badeland med rutschebane, boblebad, lavt bassin og dybt bassin. Rutschebanen blev brugt så meget, at badebukserne var slidt bagpå, da ugen var omme. Badelandet blev brugt 1-2 gange om dagen, da vi startede på at gå derover. Som en ren luksus havde vi det næsten for os selv. Vi så selvfølgelig andre ting end badelandet: stranden (med en af onkel købt drage), Møn, Nykøbing F, Gavnø og lørdag på turen hjem tog Tina og børn via Middelaldercenteret hjem. Det kommer vi nok til at tage forbi igen. Kasper har spurgt flere gange om det har åbent igen. Han mener også vi skal til Møn og klaske hajer (et spil, hvor man skulle stå foran en skærm og vinke, for at redde en unge af en art, som jeg ikke kan huske navnet på). Sørøverland på Gavnø har også gjort indtryk. Og som det kan ses af billederne, så var is og biler der kunne bevæge sig, når der blev kastet penge i også et hit. Kasper fik i øvrigt våde sokker dagen efter vores ankomst og han havde gummistøvler på, da det skete  J

16. april, i super lækkert vejr tog Kamilla, Kasper og Tina til Dronningens fødselsdag. Lige som så mange andre fandt vi ud af, da vi var kommet derind kvart i 11 og der allerede var fyldt op fra palæet til statuen. Vi stillede os bag en børnehave på vejen ud mod Marmorkirken. Dronningen ville jo komme forbi i karet. Det viste sig, at der var så mange mennesker, at politiet ikke kunne gøre andet end lade os stå i række 5-6 stk. Heldigvis var der en mand af dem, der var kommet til sidst ind foran os, der løftede Kasper op. Det havde været bittert, hvis ikke han havde fået set kareten, politiet og soldaterne, da vi havde stået derinde i ca. 2 timer. Så det var vist kun moderen der følte sig en anelse snydt.

15. april, Kasper vil gerne holde Kamilla og det får han så lov til.

14. april, gad godt vide, hvorfor tæerne skulle være lækre at sutte på.

13. april, 2 dage efter Kim gik igang med at pille sten op af terrassen er der kommet en ny stenkasse.

Marts

25. marts, solen er kommet og der er frokost, så må solhatten jo prøves.

19. marts, en glad pige der vist ikke helt kan forstå kameraets selvudløser og så er det da en hård oplevelse at blive fotograferet.

10. marts, så er Kamilla begyndt at sidde i højstol.

3. marts, legetøjskatten bliver holdt over Kamilla.

Februar

27. februar, Kamilla leger på tæppe.

14. februar, Endnu en dag i sneen på terrassen. Det blev til overdækkede ben, en lille snehule og en sneengel.

13. februar, Kasper skovler sne på terrassen.

12. februar, fastelavn i børnehaven.

11. februar, gymnastik på puslebordet.

6. februar, Kamilla vender om på siden og Kasper nusser med Ramses.

5. februar, den første grød, så skal man vel være lidt eftertænksom at se på. Skeen var til gengæld meget sjov at lege med.

Januar

31. januar, jeg bliver vist aldrig træt af at tage billeder af dem sammen.

30. januar, Kasper i fri dressur på en parkeringsplads i Bagsværd.

28. januar, et par billeder af en sprælsk pige og baghaven.

27. januar, Hen over vinteren har vi haft besøg af mange forskellige fugle som kvækerfinker, bogfinker, grå- og skovspurve, solsort, musvit, blåmejse og nogle af de store, som alliker. Og så skal vi endelig ikke glemme vores "rødhans", som kommer hver vinter. Det sjoveste er dog, når spætten indfinder sig.

25. januar, En gåtur i sneen med kælken gør ofte lykke hos Kasper.

21. januar, en musvåge på en naboantenne. Det var nogle af de andre fugle ikke så glade for. Skaden var ikke den første der angreb.

17. januar, Kamilla og Kasper "læser" i Kaspers avis.

10. januar, på aktivitetstæppe.

8. januar, Endnu et par billeder af en glad pige. Sne og kulde havde stadig fat i Danmark.

1. januar, en glad pige